barang hantaran yg jarang-jarang kita lihat

Sepanjang lebih lapan tahun terima tempahan hantaran, ada beberapa kali shaja terima barang-barang yg agak pelik dan jarang-jarang diletakkan sebagai hadiah atas dulang hantaran. Selalunya bila 1st time client mention about it…kening akan mula berkerut and hoping for some explanation….dlm hati… biar betul dikkk!!! . Bila dtg masa tgk barangnya pulak…otak mula berpinau pikar..ermmmmmm….camana ler nak gubah menda alah nie…mana bleh letak lam kotakkkk gitu2 jer !…tapi dah kerja kita kan..so nak taknak kena relex dan inform client ” takpelah dik…tgklah nanti akak pikir-pikirkan “. :D..so….mari lihat antara brg2 yg dlm kategori pelik tapi betul…:D …

stetoskop..:D .( so far 2 clients brought me this item…so kepada yg tunang bakal2 doc..bleh masuk item nie dlm list…:D..i likeeee )

brg yg diatas tu tak pelik….its a coach bag..tapi kalau tgk betol2…actually ada mangkuk bulat di bawah bag…and later we actually put goldfish inside the bowl!..not just for 1 tray…tapi for all 7 tray…:D…kiranya dulangnya adalah mangkuk si ikan emas….menarik??? hehehehe..

Please take note…ranting tu asalnya sgtlah besar…nearly our size tingginya..Masa shaja dpt ranting putih nie..melihatkan besarnya ranting tu pun buatkan shaja panik…tersenyum client…katanya dia dpt idea nie dari salah sebuah kedai dan bila ditanya tuan kedai bahannya…diberinya sebesar2 ranting yg belum dipotong2… lama gak merenung ranting putih nie…mencari idea nak pendekkan dia supaya sesuai nak letak atas dulang….tapi alhamdulillah…jadi gak pokok bunga rampai nie … dan client happy…so oklah kan..:D..

dan last but not least…

robooooootttttttttttttttttt……:D…..comelkan robot nie…hehehehehe…. jgn main2… harga robot camnie bukan murah ok….bleh beli bag coach dgn nilai yg sama. 😀 . Katanya bakal hubby collector robot2 nie…so nak bagi brg yg dia betol2 appreciate…robot pun robotlah. hehehehe….tapi oklah kan…cantik per…:D.

So rasanya itu je dulu bleh share hari nie….kalau ada yg lain nanti kita update lagi…see yaaaaaaaaa !

Shaja

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*